Bravo Carrefour! Ați stricat o aplicație utilă.

Am câteva luni bune de când folosesc Carrefour Pay de fiecare dată când merg la cumpărături. Economisesc foarte mult timp pentru că nu mai caut un scanner să văd un preț la un anumit produs, nu mai pun și scot produsele pentru a le scana, că le scanez inainte să le pun în coș și bonus le poți pune direct în pungă., astfel că nici la mașină nu mai pierzi timp.

Consider că îi lipseau aplicației  și ecosistemului două lucruri: să îți salveze listele vechi de cumpărături pentru a avea o mică statistică cu ce am cumpărat sau câți bani am cheltuit și o casă dedicată pentru cei cu Carrefour Pay, pentru că ajungeam la casele self și stăteam după cei care scanau, tot economiseam timp, dar se putea și mai bine.

La final de decembrie am văzut că și-a făcut update aplicația și a devenit Carrefour. Ieri la supermarket  deschid aplicația observ că:

  • au integrat și partea oferte/cataloage în aplicație – ceea ce e ok.
  • a trebuit să reintroduc datele de conectare, deși aplicația nu a fost dezinstalată – timp pierdut.
  • am început să scanez produsele și supriză jumătate din ele când le scanam apăreau ca articol inexistent și de aici începe distracția: mă intersectez cu o angajată Carrefour și îmi zice că sunt ceva probleme cu aplicația și îmi spune  să mă deloghez, să redeschid aplicația și să dau mă loghez iar. Fac acest lucru și nimic. Mai intreb pe altcineva din staff-ul  Carrefour și îmi spune că sunt ceva probleme. Între timp cât tot scanam un produs observ că aparea deasupra la cititorul de preț alt magazin. Am zis că pot rezolva ușor această problemă, schimbând magazinul, intru prin toate setările, ajung la un tab denumit magazine și contact, văd că aplicația detectează locația mea în hipermarket-ul care eram, dar nu puteam să îl selectez pe acesta – băgat picioarele și înjurat cei care au dezvoltat aplicația.

Mă așteptam ca cei de la Carrefour să verifice aplicația înainte să îi facă update sau imediat după. 

 

Sursă foto: pexels.com
Tags: , , ,

Related Article

No Related Article

0 Comments

Leave a Comment