5 lucruri de care să ții cont când alegi o vacanță

Când lucram în turism, mai ales pe partea de city break-uri, cel mai des mă întâlneam cu replica „ pe net am găsit mai ieftin”. În cele mai multe cazuri atunci când găsiți o ofertă la un preț foarte mic, trebuie să vă așteptați la câteva compromisuri. Vă dau 5 recomandări pe care să le aveți în vedere atunci când sunteți în căutarea unei vacanțe.

I. Aeroportul pe care aterizați

 De obicei ofertele ieftine au în componență zbor cu companii low-cost și de cele mai multe ori acestea aterizează pe aeroporturi secundare, aflate la distanțe mai mari față de destinație. Se pot adăuga și 100 euro în plus la vacanță doar din prisma transferurilor.

II.Hotelul

Pentru a obține un cost mai mic, este posibil ca hotelul să fie la o distanță considerabilă de principalele atracții. Întrați pe Google Maps sau pe altă aplicație asemănătoare și faceți câteva simulări de distanțe. Uneori este mai rentabil să dați câtiva euro în plus pe noaptea, decât să îi dați pe transportul în comun.

III.Orarul de zbor

Ideal ar fi să aterizați dimineața și să decolați seara, dar pentru a avea tarife cât mai bune, unele companii aleg sloturi de noapte sau dimineața devreme. Înainte să rezervați un zbor, verificați ce opțiuni de transfer aveți până la hotel. Poate este mai ieftin zborul de noapte cu 20 de euro, dar singura varianta de a ajunge la hotel la ora respecitvă este taxiul sau transferul privat, care costă 50 de euro.

De asemenea poate în ofertă apar 4 zile în Roma, dar datorită orelor de zbor aveți defapt doar 2 zile de vizitat.

IV. Sezonalitatea

Cele mai mici prețuri sunt în extra sezon, deci o bună parte din ofertele ieftine sunt în această perioadă. Ține cont că este posibil ca unele atracții să nu fie disponibile, o parte din magazine să fie închise, iar vremea să nu fie cea mai favorabilă.

V.  Verificarea tarifelor

Ai găsit o promoție la o companie aeriană? Super, dar înainte de a rezerva biletele de avion, verifică și cazările. Te poți trezi că este un eveniment major în acea perioadă, iar oferta de cazări este foarte scumpă.

Încercați să nu rezervați din impuls, faceți înainte un scurt calcul unde să luați în considerare și transferul până la hotel, costul deplasării până la atracții și prețurile din zona respectivă. 

Sursă foto: VisionPic .net from Pexels

Tags: , , ,

Related Article

0 Comments

Leave a Comment