De ce avem un trafic de căcăt

Mă țin să scriu de ceva timp acest articol, dar vreau să profit de începutul noului când toți ne propunem să fim mai buni, bla, bla, bla. 

Dragă șoferule dacă ai făcut măcar un lucru din cele enumerate mai jos, nu ai dreptul să te plângi că traficul în orașul tău e de căcăt. Ne merităm traficul așa cum este!

  1. Ai pus mașina pe avarii chiar și pentru 30  de secunde ca să coboare cineva, blocând astfel o bandă, mai ales la ore de vârf.
  2. Le permiți celor care depășesc coloana la semafor să se bage în față. Pe tine nu te deranjează așa tare pentru că sunt sanșe mari să treci, în schimb noi fraierii care stăm în coloană prindem înca 1-2 semafoare în plus, că voi acceptați nesimțirea.
  3. Parchezi mașina paralel cu altă mașină, deși la două mașini distanță este un loc de parcare liber.
  4. Nu folosești semnalizare, mai ales în sensul giratoriu, pentru că nu vrei să știe și restul lumii ce ieșire folosești. Fluidizarea traficului nu e pentru noi.
  5. Parchezi mașina fix în dreptul trecerii de pietoni, în colțul unei interesecții și în orice loc unde obturezi vizibilitatea.
  6. Te încadrezi pe o bandă unde coada merge mai repede, iar ulterior vrei să revii pe banda ta pentru că altfel nu ai cum să îți continui traseul tău, blocând circulația pe două benzi.

Lista poate continua, astea sunt primele exemple care îmi vin în minte și sunt sigur că voi reveni cu completări. Pentru cei care spun că se grăbesc, că era o urgență etc, să fim realiști urgențele reale sunt rare, deobicei ne grăbim că ne planificăm prost timpul.

Dacă vă vine în gând ideea că sunt doar 30 de secunde, că am blocat doar un minut, gândiți-vă că fac același lucru încă 300 de șoferi și vedeți cât timp se pierde. 

Sursă foto: pexels.com
Tags: ,

Related Article

0 Comments

Leave a Comment